logo
Muziek-Onder-de-Trap
muziek-onder-de-trap
Muziekkring Hellendoorn organiseert op elke derde of vierde donderdag van de maand een gratis, voor iedereen toegankelijk, klassiek concert onder de trap in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat in Nijverdal.

Hoewel de concerten gratis zijn, stellen wij het op prijs als u een bijdrage in onze vioolkist deponeert.

De concerten beginnen steeds om 20.00 uur en duren ongeveer een uur.


Donderdag 30 november 20.00 uur:
Lisa Franken – piano en cello
Lisa Franken

Al sinds haar vijfde jaar speelt Lisa Franken cello en piano. Zij bezocht gerenommeerde conservatoria zoals de Musikhochschule in Keulen, het Conservatorium van Maastricht en het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Haar opleidingen op deze conservatoria sloot zij cum laude af met een Master of Music. Bovendien volgde zij voor de cello aanvullende opleidingen aan de bekende Tibor Varga Academie te Sion (Zwitserland) en de Kronberg Academy te Kronberg (Duitsland). Verder volgde zij piano masterclasses aan de Salzburger Mozarteum Sommerakademie.

Zij won voor haar piano- en haar cellospel talrijke prijzen op internationale concoursen in zowel solo- als kamermuziek. Sinds 1999 is zij met beide instrumenten actief als soliste (ook met orkest) en als kamermusicus. In 2013 was zij plaatsvervangend solocellist bij het orkest van Aken. Als soliste trad Lisa op in diverse West-Europese steden en in Rusland. Sinds 2016 is zij docente voor cello aan de gerenommeerde Anton Rubinstein Academy in Düsseldorf. De in Nederland wonende musicus wisselt tijdens het concert de instrumenten af. Op het programma staan werken van J.S. Bach, F. Schubert, M. Ravel, E. Ysaye , A. Piazzolla.

Het programma wordt:
Suite voor cello solo BWV 1010 J.S. Bach (1685-1750)
Impromptu op.90 no.2 F. Schubert (1797-1828)
Uit Gaspard de la nuit: Ondine , Le Gibet M. Ravel (1875–1937)
Sonate voor cello solo op.28 1 deel
E. Ysaye (1858-1931)
Milonga for three ,Vuelvo al sur
A. Piazzolla (1921-1992)

Bekijk het programmaboekje.


Donderdag 19 oktober 20.00 uur:
Duo Fantastique (Harmen Lucas en Gerard van Kempen), viool en piano
Harmen Lucas en Gerard van Kempen

Een Frans programma met Ravel, Debussy en Franck

Harmen Lucas en Gerard van Kempen houden het deze avond in Franse sferen met muziek met onder andere de ‘Sonate pour Violon et Piano’ van Maurice Ravel. Dit stuk bestaat uit drie delen en zal in zijn geheel ten gehore worden gebracht. Het is een ‘veelkleurig’ stuk want in het tweede deel zijn ook nog Amerikaanse invloeden van jazz en blues te horen. Ravel schreef ook ‘Pièce en forme de Habanera’ met Latijns-Amerikaanse klanken. Verderop in het programma spelen Harmen en Gerard het eerste deel uit de ‘Sonate in A’ van César Franck en zal ook het lied ‘Beau Soir’ van Claude Debussy ten gehore worden gebracht.
Gerard van Kempen blijft in Franse sferen met ‘Passepied’ uit de ‘Suite Bergamasque’ van Claude Debussy, de suite waarin het beroemde ‘Claire de Lune’ voorkomt.

Het programma was:
Uit Sonate in A
- Allegretto ben moderato
C. Franck (1822–1890)
Uit Suite Bergamasque
- Passepied
C. Debussy  (1862–1918)
Sonate pour violon et piano
- Allegretto
- Blues
- Perpetuum mobile
M. Ravel (1875–1937)
Pièce en forme d 'habanera
M. Ravel (1875–1937)
Beau soir
C. Debussy  (1862–1918)

Bekijk het programmaboekje.

Enkele foto's gemaakt door Uwe Widow

Duo Fantastique

Duo Fantastique

Duo Fantastique

Duo Fantastique

VERDER STAAN DE VOLGENDE CONCERTEN GEPLAND:
 
2018

2019