logo
Muziek-Onder-de-Trap
muziek-onder-de-trap
Muziekkring Hellendoorn organiseert op elke derde of vierde donderdag van de maand een gratis, voor iedereen toegankelijk, klassiek concert onder de trap in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat in Nijverdal.

Hoewel de concerten gratis zijn, stellen wij het op prijs als u een bijdrage in onze vioolkist deponeert.

De concerten beginnen steeds om 20.00 uur en duren ongeveer een uur.


Donderdag 19 april 20.00 uur:
Sylvia van der Grinten met leerlingen

Details volgen.


Donderdag 15 maart
SOHNO – Senioren Strijkorkest
SOHNO – Senioren Strijkorkest

Een bijzondere Muziek-Onder-De-Trap met maar liefst twee ensembles. In het voorprogramma Aquaflûte, bestaande uit Alieke Timmerman (1991), Annemiek Morsink (1992), Anneleen Keizer (1991) en Annelon Seppenwoolde (1993). In 2006 bracht Marion Rohaan, docente dwarsfluit van de muziekschool Rijssen, deze vier talentvolle leerlingen bij elkaar. Het ensemble speelt van Emil Kronke de Paraphrasen über ein eigenes.

Salon Orkest Hellendoorn Nijverdal en Omstreken, oftewel SOHNO. Iedereen heeft er weleens van gehoord, door de jaren heen is dit bijzondere orkest immers een begrip geworden. In de beginjaren gedirigeerd door Albert Eshuis uit Wierden, die ook dirigent was van het Eerste Nijverdals Strijk Orkest (ENSO).  Sinds 2001 staat het orkest onder leiding van Herma Jalink uit Luttenberg. Zij heeft ook diverse koren in Nijverdal en Luttenberg  onder haar hoede.

Anno 2018 bestaat SOHNO uit maar liefst 26 leden, grotendeels vutters en gepensioneerden. Met een breed scala aan instrumenten is vrijwel het gehele spectrum van een symfonieorkest vertegenwoordigd. SOHNO treedt niet alleen op in verzorgingshuizen maar speelt ook mee tijdens de Muziekestafette, die ieder jaar in oktober in Heino gehouden wordt. Op de Nieuwjaarsreceptie van De Welle is het SOHNO, dat voor de muzikale omlijsting zorgt.  
Ook bij Muziek-Onder-De-Trap is SOHNO geen onbekende, meerdere malen trad het orkest al op tijdens de bekende donderdagavondconcerten. Op donderdag 15 maart is het orkest te gast en zal er een mooi gevarieerd programma gebracht worden. Werken van J. P. Sousa, de Nederlandse componist Malando en de Oostenrijkse componist Ralph Benatzky zullen voorbij komen. Denk daarbij aan ‘An der schönen blauen Donau’, ‘Wien bleibt Wien’ en ‘Ole Guapa’. Het beleeft dus een avond vol variatie en herkenning te worden.

Het programma was:
Cadettenmarsch
|J. P. Sousa
De kalief van Bagdad
Adrien Boieldieu
Walzer auf Walzer

Noche de Estrellas
Malando
Im weissen Rössl
Ralph Benatzky
Wir spielen Léhar
Franz Léhar
Wien bleibt Wien


Bekijk het programmaboekje.


VERDER STAAN DE VOLGENDE CONCERTEN GEPLAND:
 
2018

2019